Actueel

N36 In Westerhaar Vanaf Viaduct Bij Avond Gerrit Woelders Westerhaar

GBT lanceert plan voor groene snelweg N36

Tijdens de raadsdebatten over de Verkeersvisie 2017-2027 presenteerde raadslid Rik Pape van GemeenteBelangen Twenterand zijn plannen om van de N36 een snelweg te maken. Maar niet zomaar een snelweg: de eerste groene snelweg van Nederland.

Gbt Vergadering

Mark Paters lijsttrekker GemeenteBelangen Twenterand

Vanavond heeft GBT haar actiepunten gepresenteerd voor de periode na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Met een programma die verder kijkt dan de gebruikelijke vier jaar, omdat GBT langdurig wil inzetten op tegengaan van krimp. Elke inwoner krijgt hierbij de aandacht die het verdient, maar jongeren en vooral ouderen krijgen hierbij speciale aandacht. Daarnaast stelde de enige onafhankelijke lokale partij in Twenterand haar kandidatenlijst vast. Mark Paters werd hierbij unaniem gekozen tot nummer 1.

Begroting

Geen bezuiniging sportclubs en plafond voor externe inhuur

Tevredenheid bij GemeenteBelangen Twenterand over de begrotingsbehandeling en met name de aangenomen wijzigingsvoorstellen. Maar de financiële zorgen blijven onverminderd groot. “Ondanks dat er toevalstreffers waren van bijvoorbeeld Cogas (2,2 miljoen euro). Maar dat heeft met visie en beleid niets te maken”, zegt fractieleider Mark Paters.

Voorkant Na Ons De Zondvloed

Na ons de zondvloed

‘Na ons de zondvloed’ is de titel van de beschouwingen van GBT op de (meerjaren) Begroting 2018-2021 van het college van burgemeester en wethouders. “Een logische titel, want dit college en de 3 C’s laten onze gemeente financieel veel slechter achter dan toen ze begon, zonder oplossingen te komen voor de toekomst”, aldus fractievoorzitter Mark Paters.

Burgerparticipatie

Openbare ledenvergadering op 9 oktober

Maandag 9 oktober is de volgende ledenvergadering van onze partij. Ook deze ledenvergadering is openbaar. Met andere woorden: ook al bent u geen lid dan bent u van harte welkom om mee te praten of het gewoon te ervaren of kennis te maken.

Zwembaddiscussie

College breekt belofte: zwembad duurder, burger de klos

“De inkt van het besluit is nog maar 10 maanden droog en het college, geformeerd door de partijen CDA, ChristenUnie en SGP, breken nu al de belofte dat de zwembaden ons niet veel meer geld gaan kosten dan de door hen keihard gestelde maximum van € 645.000. Volksbedrog”, aldus Mark Paters. 

Aquapark De Zandstuve

Aquapark De Zandstuve kind van de rekening?

Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop gaat het kind van de rekening worden, zo blijkt uit nieuwe harde cijfers, opgevraagd door GemeenteBelangen Twenterand.  

Megastal

College legt komst megastal geen strobreed in de weg

“Het heeft even geduurd, maar het college bestaande uit wethouders van CDA, ChristenUnie en SGP, laat dan toch haar ware gezicht zien. Een megastal in Vroomshoop, nabij Geerdijk én een omschakeling naar een nieuwe intensieve veehouderij in Vriezenveen wordt geen strobreed in de weg gelegd”, aldus Marcus Elzinga namens GemeenteBelangen Twenterand.

De Zaaier Vriezenveen Aangetast

Leve de vooruitgang, behoud het goede

GemeenteBelangen Twenterand wil het kunstwerk ‘De Zaaier’, gecreëerd door kunstenares Janny Brugman - De Vries, behouden voor Vriezenveen. Het kunstwerk uit de wederopbouwtijd is bevestigd aan de voormalige Eben Haëzer school aan de Krijgerstraat 4 in Vriezenveen, die op de nominatie staat gesloopt te worden.

Natuurbegraafplaats

Onderzoek naar mogelijkheden Natuurbegraafplaatsen

Op voorstel van GBT, ondersteund door een meerderheid van de gemeenteraad, gaat het college in beeld te brengen of begraven op natuurbegraafplaatsen in de gemeente Twenterand mogelijk is.