Info

Wij hebben donateurs en leden. Uit deze leden wordt iedere vier jaar een kandidatenlijst geselecteerd. Dit moet het lid wel zelf melden. Uit deze kandidatenlijst zijn er leden die kandidaat-gemeenteraadslid willen zijn. Deze leden staan doorgaans hoger op de lijst. Wilt u ook op de kandidatenlijst, maar bent u geen lid, dan gaan met u in gesprek en dan kunt u zelf bepalen of lid wilt worden van GBT.

De ledenvergadering bepaalt, na een voorstel van een onafhankelijke commissie, wat de volgorde van de kandidatenlijst wordt waarmee de verkiezingen in worden gegaan.

Onze missie is: samen werken aan een gezonde, prettige, betaalbare en duurzame woon-, werk- en leefomgeving voor een beter Twenterand, waarin inwoners centraal staan!

Wij namen in 2006 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. We behaalden 2 zetels van de 23 beschikbare zetels. In 2010 werden wij de grootste partij, omdat we nog eens 5 zetels wonnen. In 2014 behaalden wij opnieuw 7 zetels en bleven de grootste partij, ondanks dat er twee nieuwe partijen deelnamen. Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 behaalden wij 12 van de 23 beschikbare zetels.