Zwembaddiscussie

GBT en CU: overdekt zwembad blijft bij De Stamper, openluchtbaden worden toekomstbestendig

GemeenteBelangen Twenterand en ChristenUnie hebben een deelakkoord bereikt over het zwembaddossier. Het overdekte zwembad blijft bij De Stamper in Vriezenveen, Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop en het reeds geprivatiseerde openluchtbad De Groene Jager in Den Ham worden met duurzame investeringen toekomstbestendig gemaakt, zodat deze baden tientallen jaren mee kunnen en de toekomst zeker is.

Kiezers Bedankt

GemeenteBelangen Twenterand en ChristenUnie starten inhoudelijke gesprekken

In lijn met het advies van informateur Mark Boumans heeft afgelopen vrijdag 20 april een gesprek plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van de fracties van GBT en ChristenUnie. Doel van dit gesprek was om samen te ontdekken of er voldoende basis is om verder te gaan met inhoudelijke gesprekken.

Gemeente Twenterand 1

Monsterzege GemeenteBelangen Twenterand bij gemeenteraadsverkiezingen 2018

GemeenteBelangen Twenterand heeft de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gewonnen, en hoe. Werden vier jaar geleden nog 4370 stemmen behaald, dit keer kruisten de kiezers 7046 het vakje van GBT rood. Met twee behaalde restzetels komt de enige lokale partij in Twenterand uit op 12 zetels van de te verdelen 23 in de gemeenteraad.

Cover Gbt Programma2018

Inwoners betrokken bij Programma en actiepunten GBT

Het ‘Programma verkiezingen en actiepunten vanaf 2018’ is gereed. GBT is trots op het resultaat, vanwege de enorme betrokkenheid van de inwoners en de leesbaarheid die begrijpelijk is voor iedereen

N36 In Westerhaar Vanaf Viaduct Bij Avond Gerrit Woelders Westerhaar

GBT lanceert plan voor groene snelweg N36

Tijdens de raadsdebatten over de Verkeersvisie 2017-2027 presenteerde raadslid Rik Pape van GemeenteBelangen Twenterand zijn plannen om van de N36 een snelweg te maken. Maar niet zomaar een snelweg: de eerste groene snelweg van Nederland.

Gbt Vergadering

Mark Paters lijsttrekker GemeenteBelangen Twenterand

Vanavond heeft GBT haar actiepunten gepresenteerd voor de periode na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Met een programma die verder kijkt dan de gebruikelijke vier jaar, omdat GBT langdurig wil inzetten op tegengaan van krimp. Elke inwoner krijgt hierbij de aandacht die het verdient, maar jongeren en vooral ouderen krijgen hierbij speciale aandacht. Daarnaast stelde de enige onafhankelijke lokale partij in Twenterand haar kandidatenlijst vast. Mark Paters werd hierbij unaniem gekozen tot nummer 1.

Begroting

Geen bezuiniging sportclubs en plafond voor externe inhuur

Tevredenheid bij GemeenteBelangen Twenterand over de begrotingsbehandeling en met name de aangenomen wijzigingsvoorstellen. Maar de financiële zorgen blijven onverminderd groot. “Ondanks dat er toevalstreffers waren van bijvoorbeeld Cogas (2,2 miljoen euro). Maar dat heeft met visie en beleid niets te maken”, zegt fractieleider Mark Paters.

Voorkant Na Ons De Zondvloed

Na ons de zondvloed

‘Na ons de zondvloed’ is de titel van de beschouwingen van GBT op de (meerjaren) Begroting 2018-2021 van het college van burgemeester en wethouders. “Een logische titel, want dit college en de 3 C’s laten onze gemeente financieel veel slechter achter dan toen ze begon, zonder oplossingen te komen voor de toekomst”, aldus fractievoorzitter Mark Paters.

Burgerparticipatie

Openbare ledenvergadering op 9 oktober

Maandag 9 oktober is de volgende ledenvergadering van onze partij. Ook deze ledenvergadering is openbaar. Met andere woorden: ook al bent u geen lid dan bent u van harte welkom om mee te praten of het gewoon te ervaren of kennis te maken.

Zwembaddiscussie

College breekt belofte: zwembad duurder, burger de klos

“De inkt van het besluit is nog maar 10 maanden droog en het college, geformeerd door de partijen CDA, ChristenUnie en SGP, breken nu al de belofte dat de zwembaden ons niet veel meer geld gaan kosten dan de door hen keihard gestelde maximum van € 645.000. Volksbedrog”, aldus Mark Paters.